Бившият икономически министър в служебния кабинет и лидер на Продължаваме промяната Кирил

...
Бившият икономически министър в служебния кабинет и лидер на Продължаваме промяната Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков даде заявка за готовност да бъде премиер, "ако се стигне до там"

Бившият стопански министър в служебния кабинет и лидер на „ Продължаваме промяната ”  Кирил Петков  даде заявка за подготвеност да поеме отговорността да бъде министър председател, в случай че се стигне до такава степен след изборите на 14 ноември. Но с уточнението, че не би го поставял като условие при бъдещи договаряния. 

„ Ние не държим всичко да е от нас, а най-хубавите потенциали да са министри. Ние ще седем на съдружна маса, в случай че гласоподавателите по този начин ни подредят и ще приказваме кои са вероятните претенденти и кой е с най-хубавата подготовка. Аз бих поел тази отговорност да стана министър председател, само че не бих поставял изискване към нашите сътрудници, защото може да има и по-добър претендент. Трябва да спрем с концепцията едни наши хора на едни позиции. Ние няма да спънем по име никого, в случай че усетим, че е по-добър потенциал от нас. Време е да вкараме експертиза и познания и страната да тръгне напред ”, съобщи Петков.

По думите му бъдещото ръководство ще е съдружно. 

„ Ние сме безусловно наясно, че бъдещото ръководство е съдружно. В обединенията би трябвало да има и доза компромис. За Има Такъв Народ вратата ще бъде отворена също. Ние отказахме да бъдем техни министри, тъй като имаме друга визия за икономическо развиване. Там има много друга идея. Ние желаеме висок напредък, независимост за бизнеса, желаеме да имаме вложения в образованието и опазването на здравето, не ни е чак толкоз значимо, колкото на тях, да бъде бюджетът на плюс. Ние не влизаме в политиката с его, слагаме интереса над нашите персонални усеща, това, че са ни обиждали за компании в Народното събрание е настрана, това са други проблеми. Ще има хора, които ще използваме като мост от Има Такъв Народ ", сподели Петков.

Кирил Петков разяснява и части от програмата на новата си партия.

„ КПКОНПИ трябва да стартира да работи доста по-силно. Имаме цялата нормативна база, само че интензивността я няма. Ако желаеме да приказваме за 0 корупция, то тази организация би трябвало да работи друго ”, сподели той.

Според „ Продължаваме промяната ” данъците не би трябвало да се пипат. Те се афишират и за промяната на основния прокурор.

„ Големият потенциал на Лозан Панов е в прокуратурата и считам, че той би трябвало да е основен прокурор. Президентът Румен Радев също би трябвало да остане на поста си ”, сподели Петков.

 „ Целият ми бизнес беше напълно в България. Винаги съм считал, че налозите ни са задоволително ниски, с цел да си заплащам всичко в България и да не мисля за спомагателни оптимизации. Има и вложители, които избират разнообразни юрисдикции ”, съобщи още водачът на „ Продължаваме промяната ”.

Според него фокусът около казуса „ Досиетата Пандора ” трябва да е различен.

„ Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е дребен – ние би трябвало да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще заплащат ниски налози и то легално ”, изясни Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР